RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 256

18 серпня 2023 року

Представники факультету взяли участь у ХІ Літній школі конституційного права

Представники факультету взяли участь у ХІ Літній школі конституційного права

У період із 6 по 13 серпня 2023 року представники юридичного факультету Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна ‒ студентка Анна-Марія Войтович та аспірантка Марія Турченко ‒ брали участь у XІ Літній школі конституційного права. Цьогоріч Літня школа була присвячена темі: «Конституціоналізм і верховенство права в екстремальних умовах: влада, суспільство і демократія».

Захід відбувався в межах співробітництва ОБСЄ та Конституційного Суду України. Заняття з студентами та аспірантами проводили судді Конституційного Суду України (Олександр Петришин, Оксана Грищук, Василь Лемак, Станіслав Шевчук), суддя Європейського суду з прав людини (Микола Гнатовський), провідні вітчизняні науковці в галузі конституційного права (Юрій Барабаш, Михайло Савчин, Оксана Щербанюк), представники інших державних органів та міжнародних організацій. Лекції стосувалися різноманітних питань: забезпечення основних прав людини, європейської інтеграції України, добропорядного врядування, тлумачення Конституції тощо. У межах школи використовувалися різні формати спілкування, у тому числі «бесіди на веранді», обговорення наукових текстів як сучасників, так і визнаних науковців минулого.

У часники Літньої школи мали змогу долучитися до обговорення актуальних питань конституційно-правового розвитку України, обговорити важливі питання правозахисної діяльності юрисдикційних органів.