RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 258

26 жовтня 2022 року

Науково-методичний семінар на тему «Правочин у римському приватному праві»

Науково-методичний семінар на тему «Правочин у римському приватному праві»

25 жовтня 2022 року відбувся науково-методичний семінар на тему «Правочин у римському приватному праві» (далі - семінар), організований кафедрою цивільно-правових дисциплін юридичного факультету (далі - кафедра). В рамках семінару спікер, професор, касаційний адвокат Giovanni Brandi Cordasco Salmena Джованні Бранді Кордаско Сальмена (Італія) розглянув природу правочину та його фундаментальне значення у правозастосовній практиці як сьогодення, так і часів існування Римської імперії з наведенням відповідних прикладів. Особливої уваги заслуговує дослідження професора щодо видів та умов правочинів, а також висновок про те, що більшість правочинів є саме казуальними, оскільки мають чітко визначену правову мету.

По закінченню заходу спікер продовжив спілкування з аудиторією у форматі «питання-відповідь». Зокрема, завідувачкою кафедри, Olena Ustymenko, піднімалось питання щодо потестативних умов в юридичній практиці Італії; на запитання професора кафедри, Жанна Завальна, професор Джованні Бранді Кордаско Сальмена розповів про випадкові умови правочину у сучасному праві Італії, а доцент кафедри, Anton Guzhva спонукав до обговорення питання співвідношення каузи правочину і законного інтересу.

Не залишилась осторонь бесіди і студентська спільнота факультету. Староста гуртка, Василиса Худик виявила інтерес до абстрактних правочинів у італійському цивільному праві. Зокрема, варто відзначити приємний подив та захоплення спікера від рівня володіння італійською мовою Василиси.

Загалом, у заході прийняли участь 56 учасників, серед яких науково-педагогічні працівники кафедри та представники студентської спільноти наукового гуртка «Школа приватного права».

Висловлюємо слова вдячності Джованні Бранді Кордаско Сальмена, за цікаву і змістовну доповідь, Антону Гужві за переклад і організацію заходу та усім, хто долучився до роботи у семінарі.

Gli insegnianti e gli studenti della Facoltà di Giurisprudenza dell'Università “V.N.Karazin” di Kharkiv ringraziano egregio professore Giovanni Brandi Cordasco Salmena per la Sua relazione splendidissima ed interesantissima sul tema "Il negozio giuridico nel diritto privato romano"