RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 362

16 лютого 2022 року

Перше у другому півріччі 2021-2022 н.р. онлайн-засідання наукового гуртка "Школа приватного права"

Перше у другому півріччі 2021-2022 н.р. онлайн-засідання наукового гуртка "Школа приватного права"

15 лютого 2022 року відбулось перше у другому півріччі 2021-2022 н.р. онлайн-засідання наукового гуртка "Школа приватного права", який діє при кафедрі цивільно-правових дисциплін юридичного факультету Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна.

В рамках заходу було проведено захист наукових робіт студентів 3 курсу, Худик Василиси та Журавльова Владислава на теми: "Біоетика у трансплантології: правовий зарубіжний досвід та українські реалії" і "Об'єкти віртуальної власності: проблеми та перспективи правового регулювання ".

В межах захисту першої наукової роботи пані Василиса надала поняття трансплантації та біоетики, окреслила моделі їх взаємозв'язку з урахуванням зарубіжної практики, виокремила основні проблеми у зазначеній сфері та запропонувала шляхи їх подолання.

При захисті другої наукової роботи, пан Владислав окреслив перелік об’єктів (віртуальне майно), на які виникає право віртуальної власності у цифровомупросторі, зробив акцент на судовій практиці, у тому числі зарубіжній, щодо визнання віртуального майна об’єктом права віртуальної власності.

Слід відмітити, що захід пройшов у атмосфері жвавого обговорення та цікавих питань.

Висловлюємо слова вдячності всім, хто приймав активну участь у роботі гуртка.