RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 455

4 листопада 2021 року

Науково-методичний семінар на тему: "Особливості укладення та визнання недійсним шлюбного договору"

Науково-методичний семінар на тему: "Особливості укладення та визнання недійсним шлюбного договору"

02 листопада 2021 року кафедрою цивільно-правових дисциплін спільно з Радою адвокатів Харківської області та Регіональнимцентром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областяхпроведено науково-методичний семінар на тему: "Особливості укладення та визнання недійсним шлюбного договору".

Захід відкривали завідувачка кафедри цивільно-правових дисциплін факультету, Олена Устименко та голова Ради адвокатів Харківської області, Вікторія Гайворонська, які в своїх промовах наголосили на єдності теорії та практики в питаннях як формування правових позицій адвокатів так і у науково-викладацькій діяльності. В рамках онлайн-засідання, спікером заходу, адвокатом, Марією Воловіною, були розглянуті окремі аспекти правозастосування у практичній діяльності окресленої тематики. Зокрема особливу увагу, доповідачка приділила порядку укладання та розірвання шлюбного договору. Також, пані Марія надала дайджест судової практики, в тому числі, і рішень Верховного суду з питань визнання шлюбного договору недійсним. Науково-методичний семінар супроводжувався жвавою дискусією та обговоренням. Так, доцент кафедри, Костянтин Пейчев, підкреслив важливість дотримання загально правових принципів в питаннях виконання умов шлюбного договору. Доцент кафедри, Ольга Волощенко, звернула увагу на необхідність використання та аналітику судової практики, як складової методології викладання дисципліни «Сімейне право. Такий підхід сприяє покращенню практичних навиків у студентів у роботі з Єдиним реєстром судових рішень і формуванню «якісних» правових позицій щодо вирішення практичних завдань під час підготовки до семінарських занять.

Висловлюємо слова вдячності голові Ради адвокатів Харківської області, Вікторії Гайворонській, адвокату, Марії Воловіній та усім, хто долучився до роботи науково-методичного семінару.