RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 447

9 лютого 2022 року

Триває реалізація європейського освітнього проекту Модуль Жан Моне «Кримінальна політика ЄС»

Триває реалізація європейського освітнього проекту Модуль Жан Моне «Кримінальна політика ЄС»

На юридичному факультеті ХНУ імені В. Н. Каразіна триває реалізаціяєвропейського освітнього проекту Модуль Жан Моне 611432-EPP-1-2019-1-UA-EPPJMO-MODULE «Criminal policy of the European Union / «Кримінальна політика ЄС». У весняному семестрі 2021/2022 навчального року в рамках зазначеного проекту була проведена відкрита лекція робочої групу (керівник робочої групи – завідувач кафедри кримінально-правових дисциплін, доктор юридичних наук, професор Житний О.О., координатор проекту – доцент Давиденко М.Л.; члени робочої групи: професор Кагановська Т.Є., доцент Слінько Д.С.) навчальної дисципліни «Кримінальна політика Європейського Союзу».

7 лютого, в рамках цієї лекції студенти 3 курсу, які навчаються за спеціальністю 081 Право, були ознайомлені із ключовими аспектами кримінальної політики ЄС (такими, зокрема, як історія розвитку європейської кримінальної політики, компетенція інститутів ЄС в сфері кримінальної політики, джерела і доктрини кримінального та кримінально-процесуального права ЄС, гармонізація матеріального і процесуального кримінального права ЄС, актуальні тренди вирішення кримінальних конфліктів, розвиток співпраці у кримінально-процесуальній сфері, взаємодія і координація діяльності органів кримінальної юстиції тощо).

Проведення занять з дисципліни «Кримінальна політика Європейського Союзу» не лише забезпечує поширення в Україні знань про європейське право, але й сприяє поглибленню знань майбутніх українських правознавців засад європейській кримінальної політики та наближенню законодавства України і практики його застосування до стандартів ЄС.

Нагадуємо, що навчальні матеріали, які ви можете використовувати для підготовки до семінарських занять (презентації та конспекти лекцій, список рекомендованої літератури, корисні посилання тощо), розміщені у Google Classroom.